تماس: 07138318815

رونمایی از کتاب چشم نرگس، ویژه نخستین رویداد نابینایان و تحول دیجیتال

مهر 09, 1403 (۰) نظر

رونمایی از کتاب چشم نرگس، ویژه نخستین رویداد نابینایان و تحول دیجیتال

آیین رونمایی از کتاب «چشم نرگس»، ویژه نخستین رویداد نابینایان و تحول دیجیتال که در بهمن‌ماه سال ۱۴۰۲ هجری خورشیدی در شیراز برگزار شد، در روز دوشنبه، ۱۹ شهریور ۱۴۰۳، در هتل شیراز، به انجام رسید. این آیین به صورت زنده از رادیوهای اینترنتی توانگران، جلوه امید و محله نابینایان نیز پخش گردید.

کتاب چشم نرگس به منظور مستندسازی مباحث مطرح‌شده و حواشی نخستین رویداد نابینایان و تحول دیجیتال و اطلاع عمومی از آنها تدوین و منتشر شده است.

در آیین رونمایی از کتاب چشم نرگس چه گذشت؟

آیین رونمایی از کتاب چشم نرگس، ویژه نخستین دوره رویداد سراسری نابینایان و تحول دیجیتال، با حضور میهمانانی از استانداری و شورای فضای مجازی استان فارس، پایگاه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام ISC، شهرداری و شورای شهر شیراز، دانشگاه زند، دانشگاه فنی شهید باهنر، شرکت ارتباطات آسیاتِک، نظام صنفی رایانه‌ای استان فارس، جمعی از متخصصان حوزه فناوری اطلاعات و نابینایان و کم‌بینایانی از سراسر کشور به میزبانی مؤسسه نابینایان توانگران کارآفرین شیراز برگزار گردید. این مراسم که اجرای آن را استاد امید مسعودی، از مجریان باسابقه و توانمند صدا و سیمای مرکز فارس، بر عهده داشت، با تلاوت آیاتی از قرآن کریم توسط قاری نابینا، آقای محمدعلی ذاکری و ادای احترام به سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.

آیین رونمایی از کتاب چشم نرگس

بزرگ‌ترین غصه ما دیده نشدن است!

در آغاز مراسم، مدیرعامل مؤسسه نابینایان توانگران کارآفرین شیراز، آقای محمدقاسم شایسته‌نیا، ضمن خیرمقدم به میهمانان، از مظلومیت افراد با آسیب بینایی در جامعه سخن گفت و از نگریستن جامعه به نابینایان به عنوان افراد نیازمند و محتاج در مسائل مالی گلایه کرد. وی با اشاره به احداث ساختمان کاملاً مناسب‌سازی‌شده مؤسسه نابینایان توانگران کارآفرین شیراز در آینده‌ای نزدیک، افزود: «بسیاری فکر می‌کنند که بزرگ‌ترین غصه ما ندیدن است، اما بزرگ‌ترین غصه ما دیده نشدن است».

محمد قاسم شایسته نیا مدیرعامل موسسه نابینایان توانگران کارآفرین شیراز

لذت بردن از همه فعالیت‌های شغلی ممکن، حق نابینایان است!

سپس نوبت به آقای احسان اسماعیلی، مشاور حقوقی دادگستری شیراز و عضو کمیته فنی رویداد نابینایان و تحول دیجیتال رسید. او لذت بردن از همه علاقه‌مندی‌ها و فعالیت‌های شغلی ممکن را حق افراد با آسیب بینایی دانست و دسترس‌پذیر نبودن نرم‌افزارها و سایر قالب‌های فضای دیجیتال را مانع بزرگی بر سر راه تحقق این مهم برشمرد. وی با اشاره به برگزاری نخستین رویداد نابینایان و تحول دیجیتال در بهمن‌ماه ۱۴۰۲ با همکاری استانداری فارس، کتاب چشم نرگس را به عنوان یکی از ثمره‌های این رویداد معرفی کرد. آقای اسماعیلی در بخش پایانی سخنان خود نیز به مرور اجمالی و معرفی فصل‌های مختلف کتاب چشم نرگس پرداخت.

احسان اسماعیلی رئیس کمیته نابینایان و تحول دیجیتال

صِرف تصویب قانون برای توسعه کافی نیست!

در بخش دیگری از آیین رونمایی از کتاب چشم نرگس، آقای شادیار خدایاری، برنامه‌نویس و مدرس فناوری اطلاعات، ضمن توضیح مختصری راجع به فرایند فارسی‌سازی پروژه ESpeak با کمک آقای احسان اسماعیلی، بر حق برابر همه ساکنان یک کشور، اعم از شهری و روستایی، از خدمات گوناگون حوزه دیجیتال تأکید کرد. او به حق مسلم نابینایان و کم‌بینایان نسبت به بهره بردن از فضای دیجیتال نیز اشاره کرد و صرف تصویب قانون را برای توسعه و پیشرفت کشور کافی ندانست.

شادیار خدایاری از فعالان موفق حوزه برنامه نویسی

به زودی اپلیکیشنی ویژه نابینایان فارسی‌زبان طراحی و ارائه خواهد شد!

در ادامه آیین رونمایی از کتاب چشم نرگس، مدیر شرکت پاراپال‌پرداز فارس، آقای مهندس امیر درجه، به روند آشنایی خود با فعالیت‌های نابینایان در مؤسسه توانگران شیراز اشاره کرد و توسعه و تخصص این قشر را مایه شگفتی خود دانست. وی بخشی از قابلیت‌های فراوان فناوری اطلاعات در جهت تسهیل زندگی افراد با آسیب بینایی را برشمرد و به توضیح راجع به اپلیکیشن کاربردی ویژه نابینایان در آینده‌ای نزدیک سخن گفت.
لازم به ذکر است که اپلیکیشن ویژه نابینایان و کم‌بینایان با قابلیت‌های متعدد، توسط مؤسسه نابینایان توانگران کارآفرین شیراز و با همکاری فنی شرکت ویراویراست به زودی طراحی و ارائه خواهد شد که ما در مطلبی دیگر به جزئیات بیشتری از آن خواهیم پرداخت.

امیر درجه مشاور موسسه نابینایان توانگران کارآفرین شیراز در حوزه فناوری اطلاعات

ناآگاهی کارفرمایان، مانعی بزرگ برای اشتغال نابینایان

آقای حمیدرضا آب‌روشن، یکی از برنامه‌نویسان نابینا، از چگونگی ورودش به عرصه برنامه‌نویسی گفت و به بیان بخشی از چالش‌های موجود بر سر راه نابینایان برای اشتغال در حوزه فناوری اطلاعات پرداخت. وی آشنا نبودن و ناآگاهی کارفرمایان با توانایی‌های واقعی نابینایان و کم‌بینایان را مانع بزرگی برای اشتغال این قشر دانست و ابراز امیدواری کرد به زودی شاهد پذیرش اجتماعی متخصصان دارای آسیب بینایی در حوزه دیجیتال و فناوری اطلاعات باشیم.

حمید رضا آب روشن از فعالان حوزه برنامه نویسی و توسعه وب

مناسب‌سازی دانشگاه‌ها برای تحصیل نابینایان در رشته‌های مهندسی

سرانجام، رئیس دانشکده فنی-مهندسی دانشگاه زند، دکتر محمدرضا اسلامی‌نژاد، با بیان چگونگی آشنایی خود با دانشجویان نابینا و در پی آن، مؤسسه نابینایان توانگران کارآفرین شیراز، به اقدامات دانشگاه زند برای تسهیل آموزش نابینایان اشاره کرد و از تصمیم جدی مسؤولان دانشگاه برای مناسب‌سازی فضای علمی-پژوهشی و دسترس‌پذیرسازی فضای مجازی خود برای افراد با آسیب بینایی خبر داد.

دکتر اسلامی نژاد رئیس دانشکده فنی مهندسی زند شیراز

از کتاب چشم نرگس رونمایی شد!

در پایان این آیین باشکوه، از کتاب چشم نرگس با حضور جمعی از میهمانان فرهیخته مراسم، رونمایی شد. کتاب چشم نرگس با موضوع نابینایان و فناوری اطلاعات، ضمن نگاهی گذرا به تاریخچه رایانه در ایران، به مقدمات برگزاری و مباحث مطرح‌شده در نخستین رویداد سراسری نابینایان و تحول دیجیتال و هم‌چنین، بخشی از پیامدهای این رویداد می‌پردازد. بخش آخر کتاب هم به تصاویری منتخب از رویداد اختصاص دارد.

رونمایی از کتاب چشم نرگس

تألیف کتاب چشم نرگس به همت مؤسسه نابینایان توانگران کارآفرین شیراز انجام شده و انتشارات نوید شیراز نیز با حمایت مالی مجموعه لبنیات رامک و همکاری چاپخانه فرهنگ، چاپ و نشر آن را بر عهده گرفته است. هم‌اکنون، نسخه‌های چاپی (بینایی) و صوتی کتاب در دسترس علاقه‌مندان است.

نمایشگاه توانمندی های نابینایان در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در حاشیه رونمایی از کتاب چشم نرگس

رونمایی از نمای ساختمان جدید مؤسسه نابینایان توانگران کارآفرین شیراز که در دست احداث است و برگزاری نمایشگاه جنبی فناوری اطلاعات نیز از دیگر بخش‌های این آیین بود. مؤسسه نابینایان توانگران کارآفرین شیراز تنها به برگزاری رویداد نابینایان و تحول دیجیتال در بهمن‌ماه سال ۱۴۰۲ خورشیدی بسنده نکرده است و تلاش‌های خود را تا رسیدن به نتایج مطلوب و مورد نظر ادامه خواهد داد، تا بدین‌گونه بتواند گامی ثمربخش در جهت فراهم ساختن فضای مناسب برای آموزش و اشتغال نابینایان و کم‌بینایان در حوزه فناوری اطلاعات و نیز تسهیل زندگی آنان بردارد.
*****
نویسنده: علاءالدین طاهری سیمکانی

نظر (۰)

پیام بگذارید