تماس: 07138318815

ثبت رسمی دوره آموزش فناوری‌های یاری‌رسان افراد با آسیب بینایی در سازمان فنی و حرفه‌ای

آبان 26, 1403 (۰) نظر

ثبت رسمی دوره آموزش فناوری‌های یاری‌رسان افراد با آسیب بینایی در سازمان فنی و حرفه‌ای

مؤسسه نابینایان توانگران کارآفرین شیراز از مؤسسه‌های پیش‌گام و فعال در جهت بهره‌مندی نابینایان و کم‌بینایان از مزایای دوره‌های آموزشی و مهارتی سازمان فنی و حرفه‌ای کشور است. این مؤسسه با ثبت نخستین آموزشگاه فنی و حرفه‌ای کاملاً مناسب‌سازی‌شده برای افراد با آسیب بینایی، فضایی را فراهم ساخت تا نابینایان و کم‌بینایان نیز بتوانند با شرایطی برابر، در کنار افراد بینا به آموزش و البته تدریس و حتی ارزیابی مهارت‌های سازمان فنی و حرفه‌ای بپردازند.
مؤسسه توانگران شیراز در جدیدترین تلاش خود، توانست دوره «آموزش فناوری‌های یاری‌رسان افراد با آسیب بینایی» را با همکاری اداره کل فنی و حرفه‌ای استان فارس، رسماً در سازمان فنی و حرفه‌ای کشور به تصویب برساند و هم‌چنان، تصویب و ابلاغ دوره دیگری با عنوان «کارشناس دسترس‌پذیری دیجیتال» را نیز پیگیری می‌کند.

آشنایی با گروهی از فناوری‌های یاری‌رسان

فناوری‌های یاری‌رسان درواقع آن دسته از ابزارهای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری هستند که افراد با نیاز خاص را در انجام امور زندگی و دستیابی به شرایط برابر با سایر افراد جامعه کمک می‌کنند. این ابزارها می‌توانند در زمینه‌های گوناگونی یاری‌گر افراد با نیاز خاص، خصوصاً نابینایان و کم‌بینایان باشند، ازجمله:

    • وسایل یاری‌رسان در امور خانه‌داری و مانند آن، مثل ترازوی گویا، مایع‌سنج و …
    • ابزارهای کمکی برای تحرک و جهتیابی، مانند عصای سفید، ویلچر و …
    • نرم‌افزارهای تسهیل کننده امور زندگی، ازقبیل صفحه‌خوان‌ها، مسیریاب‌ها، نویسه‌خوان‌های نوری و …
    • وسایل کمک‌آموزشی، مثل لوح و قلم، چاپ‌گر بریل، برجسته‌نگار و …
    • تجهیزات ورزشی، مانند توپ گلبال، فوتبال پنج‌نفره یا بوچیا، شطرنج ویژه نابینایان، ویلچرهای ورزشی و …
    • لوازم بازی و سرگرمی، هم‌چون بازی‌های فیزیکی و رایانه‌ای مناسب‌سازی‌شده برای نابینایان و …

البته، موارد بسیاری را می‌توان به این فهرست افزود که در گروه فناوری‌های یاری‌رسان قرار می‌گیرند، اما برشمردن همه آنها تقریباً ممکن نیست یا دست کم، کار بسیار دشواری خواهد بود.

ثبت دوره جدید آموزش فناوری‌های یاری‌رسان افراد با آسیب بینایی در سازمان فنی و حرفه‌ای

پیش‌تر، از تلاش کمیته فنی رویداد نابینایان و تحول دیجیتال برای تصویب دو دوره آموزشی ویژه افراد با نیاز خاص، در سازمان فنی و حرفه‌ای کشور سخن گفته بودیم. استانداردهای این دو دوره مرتبط با «فناوری‌های یاری‌رسان» و «دسترس‌پذیری دیجیتال» پس از تصویب در کمیته فنی رویداد نابینایان و تحول دیجیتال، در چندین دوره جلسه میان نماینده رویداد و کارشناس اداره کل فنی و حرفه‌ای استان فارس، بازنگری و اصلاح و بالاخره استانداردهای نهایی به عنوان دو دوره شایستگی مجزا، به سازمان فنی و حرفه‌ای کشور ارائه شد.
سرانجام و با پیگیری‌های مداوم و سخت‌کوشانه مؤسسه نابینایان توانگران کارآفرین شیراز و همراهی اداره کل فنی و حرفه‌ای استان فارس، دوره «آموزش فناوری‌های یاری‌رسان افراد با آسیب بینایی» رسماً در سازمان فنی و حرفه‌ای کشور تصویب و ابلاغ شد. لازم به ذکر است که آقای مهندس رضا رضایی، کارشناس استانداردهای فنی و حرفه‌ای استان فارس و آقای مهندس سیدجواد حسینی، به عنوان نماینده مؤسسه توانگران و رویداد نابینایان و تحول دیجیتال، بیشترین تلاش را در جهت تدوین استانداردهای این دوره آموزشی داشتند.

درباره دوره آموزش فناوری‌های یاری‌رسان افراد با آسیب بینایی بیشتر بدانیم!

آموزش فناوری‌های یاری‌رسان افراد با آسیب بینایی
دوره مهارتی «آموزش فناوری‌های یاری‌رسان افراد با آسیب بینایی» شامل نود ساعت آموزشی است که مهارت‌آموزان در قالب آن، با ابزارهای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری ویژه نابینایان و کم‌بینایان و نحوه نصب و استفاده از آنها آشنا می‌شوند. این دوره در گروه شغلی خدمات آموزشی و به عنوان مهارت سطح ۴ در نظر گرفته شده است و متقاضیان شرکت در آن باید حداقل فارغ‌التحصیل کاردانی در هر رشته‌ای از آموزش عالی باشند.
روز دوشنبه، ۲۱ آبان‌ماه ۱۴۰۳، با حضور نمایندگان سازمان فنی و حرفه‌ای استان فارس، مؤسسه نابینایان توانگران کارآفرین شیراز و رویداد نابینایان و تحول دیجیتال، دوره آموزش فناوری‌های یاری‌رسان افراد با آسیب بینایی رسماً به دوره‌های آموزشی مرکز فنی و حرفه‌ای توانگران کارآفرین افزوده شد که در صورت تمایل به مطالعه جزئیاتی راجع به آن می‌توانید این پیوند را دنبال کنید.
آموزش فناوری‌های یاری‌رسان افراد با آسیب بینایی
کمیته فنی رویداد نابینایان و تحول دیجیتال هم‌چنان تصویب نهایی دوره دیگری که پیشتر با عنوان «کارشناس دسترس‌پذیری دیجیتال» به سازمان فنی و حرفه‌ای کشور پیشنهاد داده بود را پیگیری می‌کند و امیدوار است که بتواند در آینده‌ای نزدیک، کارشناسان مربوطه را نسبت به ضرورت وجود چنین دوره حرفه‌ای متقاعد سازد.
*******
نویسنده: علاءالدین طاهری سیمکانی

نظر (۰)

پیام بگذارید