ورود رایانه (کامپیوتر) به ایران بسیاری را کنجکاو کرد تا از این ابزار شگفتانگیز ارتباط جمعی سر در بیاورند. ابزاری که گفته میشد زندگی بشر را متحول خواهد کرد. نابینایان هم توانستند با کمک صفحهخوانها سهمی از این دنیای گسترده داشته باشند. سهمی که از کارهای سادهای مثل شنیدن فایلهای صوتی، نوشتن متن (تایپ)، گردش در اینترنت و برقراری ارتباطهای متنی، صوتی و تصویری با دیگران آغاز گردید و تا مطالعه و تحقیقات علمی، ویرایش و تولید فایلهای صوتی، راهاندازی و مدیریت وبلاگها و وبسایتها، برنامهنویسی نرمافزار و وبسایت و بسیاری فعالیتهای پیشرفته دیگر ادامه یافت.
در دهه هفتاد که حتی افراد بینا هم هنوز برای ورود به رشته رایانه در دانشگاه مردد بودند، اندیشهای بلند و دلی نترس میخواست که یک نابینا تصمیم بگیرد آینده راه زندگیش را به فناوری اطلاعات و دنیای دیجیتال گره بزند. علیاکبر حاتمی، از اعضای کمیته فنی رویداد نابینایان و تحول دیجیتال ۱۴۰۲، یکی از همان نابیناهای دوراندیش و نترس بود که نهتنها به آموختن علوم کامپیوتر همت گماشت، بلکه با تلاش بسیار موفق به کسب یک جایگاه شغلی مرتبط با تحصیلاتش شد و میتوان او را خطشکن اشتغال نابینایان در حوزه فناوری اطلاعات دانست.
زندگینامه مختصر علیاکبر حاتمی
علیاکبر حاتمی بلداجی در آبان ۱۳۵۷ هجری خورشیدی در شهر اصفهان به دنیا آمد. وی پس از آشنایی با مبانی و مقدمات رایانه تصمیم گرفت تحصیلات دانشگاهی خود را نیز در همین حوزه ادامه دهد. تصمیم جسورانهای بود و پشتکار و همت بسیاری میطلبید که آقای حاتمی هم این جسارت را داشت و هم این همت را.
علیاکبر حاتمی پس از فارغ التحصیلی از دوره کاردانی رشته کامپیوتر، گرایش نرمافزار، از مرکز عالی شهید مهاجر اصفهان، عزم خود را برای اشتغال در زمینه مورد علاقهاش، یعنی فناوری اطلاعات نیز جزم کرد تا پس از آموزش،دیو اشتغال را هم به زانو درآورد. وی پس از قبولی در آزمون کتبی با رتبه عالی و مصاحبه حضوری مجبور شد با چندین بار حضور در سنجش عملکرد، توانایی خود را برای گزینشگران به اثبات برساند.
آقای حاتمی هماکنون فارغ التحصیل کارشناسی ارشد نرمافزار و کارمند سازمان هواپیماسازی ایران (هسا) و همچنین، عضو هیئت مدیره انجمن موج نور اصفهان و کنشگر حوزه دسترسیپذیرسازی فضای مجازی برای نابینایان است. او که هماکنون در شهر اصفهان سکونت دارد، ازدواج کرده و صاحب دو فرزند دختر است.
سوابق علیاکبر حاتمی در فناوری اطلاعات
علیاکبر حاتمی به پیشرفتهای قابل توجهی در زمینه فناوری اطلاعات دست یافته است و به چندین زبان برنامهنویسی تسلط دارد. بخشی از مهارتها و فعالیتهای وی در این حوزه عبارتند از:
• طراحی و مدیریت وبسایت
• فعالیت در زمینه ویرایش و تدوین صدا
• فعالیت در زمینه تبدیل فرمتهای مختلف فیلمهای vhs و نوارهای کاست به فرمتهای دیجیتال
• ترجمه مقالات تخصصی انگلیسی حوزه فاوا (فناوری اطلاعات و ارتباطات) به زبان فارسی
همکاریهای افتخاری علیاکبر حاتمی
علیاکبر حاتمی در سالهای فعالیت خود در حوزه فناوری اطلاعات و کنشگری اجتماعی در جهت دسترسیپذیرسازی فضای مجازی برای نابینایان با نهادها و گروههای مختلفی همکاری داشته است که از آن جمله میتوان به این موارد اشاره کرد:
• عضویت در کارگروه توانبخشی شورای عالی اطلاعرسانی، سال ۱۳۸۶
• عضویت در کارگروه مناسبسازی بانکداری الکترونیک بانک مرکزی، سال ۱۳۸۹
• عضویت در هیات مدیره انجمن علمی فرهنگی موج نور اصفهان، از بدو تاسیس تا کنون به جز سالهای ۸۸-۹۳
• همکاری در امور نرمافزاری با بنیاد فرهنگی-قرآنی روشندلان در امور فناوری اطلاعات
• عضو هیئت امنای جامعه اسلامی نابینایان استان اصفهان
• فعال و مشاور سازمانهای دولتی و شرکتهای خصوصی در زمینه دسترسیپذیری در حوزه فاوا
علیاکبر حاتمی از همان نخستین روزهای تصمیم مؤسسه توانگران کارآفرین برای برگزاری رویدادی با موضوع نابینایان و فناوری اطلاعات، همراهی خود با این حرکت علمی-اجتماعی را اعلام نمود و به عنوان یکی از اعضای کمیته فنی «رویداد نابینایان و تحول دیجیتال ۱۴۰۲» پیشبرد اهداف رویداد را پیگیری میکند.
*******
نویسنده: علاءالدین طاهری سیمکانی
نظر (۰)