تماس: 07138318815

همه چیز درباره مهارت‌های هفت‌گانه ICDL و دریافت مدرک آن

خرداد 10, 1403 (۰) نظر

همه چیز درباره مهارت‌های هفت‌گانه رایانه و مدرک ICDL

پیش‌تر از تولید نسخه گویای آخرین ویرایش کتاب کاربر ICDL مطابق استانداردهای بروز فنی و حرفه‌ای در مؤسسه نابینایان توانگران کارآفرین شیراز خبر دادیم و گفتیم که در مطلبی دیگر، به توضیحاتی راجع به ICDL خواهیم پرداخت. حالا با ما همراه باشید تا توضیحی مختصر راجع به آن را با هم مرور کنیم.
امروزه، در بسیاری از آگهی‌های استخدام، عبارت «دارای مدرک ICDL» را در ذیل شرایط متقاضیان استخدام، می‌بینیم و شاید به همین دلیل هم از پیگیری آن نا‌امید می‌شویم. اما اصلا لازم نیست که بترسید یا امیدتان را از دست بدهید. در ادامه، با ما همراه باشید تا بیشتر راجع به ICDL بدانیم.

چرا آموزش ICDL لازم است؟

همه ما می‌دانیم که رایانه (کامپیوتر)، اینترنت و به طور کلی دنیای IT از مباحث نسبتا نوظهور در دنیاست. کسی که با کامپیوتر و مباحث پیرامون آن آشنایی داشته باشد، قطعا در محل کار، یا به طور کلی در زندگی، انسان موفق‌تری خواهد بود. به همین دلیل است که گرفتن مدرک ICDL یکی از شرایط لازم از نظر کارفرمایان برای استخدام است. در واقع، داشتن مدرک مهارت‌های هفت‌گانه (ICDL) از راه‌هایی است که آشنایی کافی شما با رایانه را به کارفرمایان نشان می‌دهد. اکنون این سؤال پیش می‌آید که آن مهارت‌های هفت‌گانه چیست؟

مهارت‌های ICDL یا همان مهارت‌های هفت‌گانه کامپیوتر چیست؟

ICDL یا International Computer Driving License به معنای مدرک بین المللی کار با کامپیوتر است. دوره آموزش ICDL یک دوره آموزشی استاندارد بین المللی در مهارت‌های کاربردی کامپیوتر است. پس، در واقع ICDL یک گواهی‌نامه بین المللی معتبر است که توانایی دارندگان این گواهی‌نامه را در مهارت‌های کار با کامپیوتر، تأیید می‌کند. بدین معنا که در صورت دریافت مدرک ICDL می‌توانید آن را به عنوان یک گواهی‌نامه بین المللی در کشورهای گوناگون و به کارفرمایان مختلف ارائه دهید.
گذراندن دوره icdl موجب تسلط شما در مهارت‌های هفت‌گانه کامپیوتر می‌شود. این مهارت‌ها عبارتند از:

  • IT آی‌تی: آشنائی با مفاهیم پایه‌ای و اساسی فناوری اطلاعات، مانند انواع سخت‌افزارها و نرم‌افزارها
  • Windows ویندوز: آشنائی با شیوه استفاده از رایانه (کامپیوتر) و مدیریت فایل‌ها و پوشه‌ها
  • Word وُرد: شیوه به‌کارگیری نرم‌افزار واژه‌پرداز word که برای نوشتن متون مختلف، از جمله کتاب، مقاله و… به کار می‌رود.
  • Excel اکسل: شیوه کار با صفحه گسترده که یکی از نرم‌افزارهای مورد نیاز در امور حسابداری است.
  • Access اکسس: شیوه استفاده از نرم‌افزار پایگاه داده که برای تولید بانک اطلاعاتی از مشخصات افراد یا اشیای مختلف یا مانند این‌ها، از آن استفاده می‌شود.
  • Powerpoint پاورپوینت: شیوه کار با نرم‌افزار ارائه مطلب که برای ارائه درس، مقاله و… استفاده می‌شود.
  • Internet اینترنت: اطلاعات و ارتباطات که در این بخش، کاربران با اینترنت، ارتباطات، جستجو در اینترنت و تنظیمات مختلف ویندوز و مرورگرها آشنا می‌شوند.

گرفتن مدرک ICDL چه‌قدر طول می‌کشد؟

در کشورهای مختلف، معمولا دوره‌های ۱۳۰ ساعته کار با رایانه برگزار می‌شود و بعد از برگزاری آزمون، مدرک ICDL به داوطلبانی که نمره قبولی گرفته‌اند اهدا می‌شود. این مدرک قابل ارائه به ادارات و سازمان‌های داخلی و خارجی است و به عنوان یک مدرک معتبر برای استخدام و ارتقاء درجه شغلی، گسترده‌ترین و بزرگترین مدرک شناخته‌شده در سطح جهانی برای کاربری کامپیوتر است.

نابینایان ایران در کجا می‌توانند مهارت‌های ICDL را بیاموزند؟

مؤسسه‌هایی هستند که با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای در بعضی استان‌ها شرایط مناسب برای آموزش ICDL به نابینایان را فراهم ساخته‌اند. یکی از موفق‌ترین آنها مؤسسه نابینایان توانگران کارآفرین شیراز است که با تأسیس یک شعبه مستقل فنی و حرفه‌ای، علاوه بر آموزش به افراد بینا، شرایطی مناسب و دسترسی‌پذیر برای آموزش افراد با آسیب بینایی مهیا کرده است. انجمن موج نور اصفهان نیز در زمینه آموزش مهارت‌های کامپیوتر به نابینایان و کم‌بینایان فعال است. کانون جلوه امید قم و جامعه ثامن مشهد و چند مؤسسه در تهران هم از دیگر مراکز فعال در حوزه آموزش ICDL به افراد با آسیب بینایی هستند. در بعضی استان‌های دیگر هم گهگاه دوره‌هایی برگزار و به شرکت کنندگان مدرک اعطا می‌شود. اما، مسیری طولانی در پیش است تا آموزش مهارت‌های رایانه به نابینایان در همه استان‌های کشور امکانپذیر شود.
*******
نویسنده: محبوبه زارع

منبع
https://tavangaranshiraz.ir/icdl/

نظر (۰)

پیام بگذارید