دومین جلسه کمیته فنی رویداد نابینایان و تحول دیجیتال در سال ۱۴۰۳ هجری خورشیدی، روز دوشنبه، ۲۴ اردیبهشتماه، با حضور همه اعضا به صورت برخط (آنلاین) برگزار شد و طی آن، پس از گفتگو راجع به شرایط نابینایان کشور افغانستان، تأسیس کارگروه ویژه دسترسیپذیری در مؤسسه نابینایان توانگران کارآفرین شیراز و زیرمجموعه کمیته فنی رویداد رسماً به تصویب رسید.
نابینایان افغانستان در چه شرایطی هستند؟
مؤسسه نابینایان توانگران کارآفرین شیراز همواره علاوه بر نابینایان ایران، آموزش و توانمندسازی نابینایان متقاضی از سایر کشورها را نیز مد نظر داشته است که از جمله میتوان به برگزاری چند دوره آموزشی برای نابینایانی از کشور عراق اشاره کرد. در همین راستا، در دومین جلسه کمیته فنی رویداد نابینایان و تحول دیجیتال در سال ۱۴۰۳، نمایندگانی از جمع نابینایان کشور افغانستان میهمان جلسه بودند.
این جلسه با تلاوت آیاتی از قرآن کریم آغاز شد و سپس، نیمه اول این جلسه دوساعته با حضور دو تن از نابینایان افغانستان، به بحث و گفتگو پیرامون مسائل و نیازهای افراد با آسیب بینایی در این کشور اختصاص یافت. آقایان خداداد افضلی و احسانالله ابراهیمی از افغانستان میهمانان این جلسه بودند که به توضیح مختصر شرایط نابینایان و کمبینایان آن کشور پرداختند و به پرسشهای اعضای کمیته فنی پاسخ دادند. در پایان این گفتگوی صمیمانه، مدیرعامل مؤسسه نابینایان توانگران کارآفرین شیراز و مسؤول کمیته اجرایی رویداد نابینایان و تحول دیجیتال، آقای محمدقاسم شایستهنیا ابراز امیدواری کرد که بتوان در جهت آموزش نابینایان افغانستان در آیندهای نزدیک، با برنامهریزیها و هماهنگیهای لازم، گامهای مؤثری برداشت.
تأسیس کارگروه دسترسیپذیری در مؤسسه توانگران شیراز
در نیمه دوم جلسه نیز موضوع تأسیس کارگروه ویژه دسترسیپذیری زیرمجموعه کمیته فنی رویداد نابینایان و تحول دیجیتال و تحت نظارت مؤسسه نابینایان توانگران کارآفرین شیراز به تصویب رسید و جزئیات آن مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. تأسیس این کارگروه در پی توافقهای ضمنی شکل گرفته در جلسه میان نمایندگان مؤسسه توانگران با مسؤولان سازمان فنی و حرفهای استان فارس انجام شد.
تعریف دورههای آموزش دسترسیپذیری دیجیتال و فناوریهای یاریرسان برای نابینایان، تعریف استانداردهای لازم و تربیت مربیان مورد نیاز، مشاوره به نهادها و سازمانهای متقاضی در زمینه دسترسیپذیری و مانند اینها از جمله رسالتهای این کارگروه خواهد بود. تصمیمگیری راجع به سایر جزئیات فعالیت کارگروه مذکور به جلسات آینده کمیته فنی موکول گردید.
همچنین، طی این جلسه، مقرر شد جلسات کمیته فنی با هدف تسریع در تصمیمگیریها و برنامهریزیها در فواصل زمانی کمتری برگزار گردد.
*******
نویسنده: علاءالدین طاهری سیمکانی
نظر (۰)