تماس: 07138318815

علی‌اکبر حاتمی:دستورالعمل دسترسی‌پذیری محتوای وب در ایران لازم الاجرا نیست

اردیبهشت 13, 1403 (۰) نظر

دستورالعمل دسترسی‌پذیری محتوای وب در ایران لازم الاجرا نیست

شهر کرمان در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، پنجم و ششم اردیبهشت ۱۴۰۳ هجری خورشیدی، میزبان شماری از صاحب‌نظران و فعالان نابینا و کم‌بینا از سراسر کشور بود تا در قالب پنج کارگروه «آموزش»، «اشتغال»، «تربیت روان و سلامت»، «توانمندسازی» و «حقوق شهروندی» به هم‌اندیشی و تبادل نظر بپردازند.

حضور رویداد نابینایان و تحول دیجیتال در همایش کرمان

در این نشست دوروزه که با عنوان هم‌بینایی و زیستی نو، به همت انجمن نابینایان کرمان و مؤسسه خیریه نگاه آفتاب مهر برگزار شد، نمایندگان مؤسسه نابینایان توانگران کارآفرین شیراز و رویداد نابینایان و تحول دیجیتال نیز حضور یافته و به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند. علاوه بر این، مؤسسه توانگران شیراز گوشه‌ای از توانمندی‌ها و تجهیزات ویژه نابینایان را در نمایشگاه جنبی این همایش در معرض دید عموم گذاشت.
در جریان مباحثات کارگروه اشتغال، آقای علی‌اکبر حاتمی، عضو کمیته فنی رویداد نابینایان و تحول دیجیتال، سخنانی را بیان کرد که بخشی از آن را به تأثیر دسترسی‌پذیری فضای دیجیتال بر بهبود بهره‌مندی نابینایان از آن اختصاص داد.

دستورالعمل دسترسی‌پذیری محتوای وب در ایران لازم الاجرا نیست

آقای علی‌اکبر حاتمی با اشاره به لازم الاجرا بودن دستورالعمل دسترسی‌پذیری محتوای وب WCAG در کشورهای توسعه‌یافته برای طراحان و صاحبان کسب و کارهای دیجیتال، افزود: متأسفانه، این الزام در کشور ما وجود ندارد. او، در ادامه، رویداد نابینایان و تحول دیجیتال را آغازی برای الزامی ساختن این دستورالعمل برای بخش‌های دولتی و خصوصی در ایران معرفی کرد.
عضو کمیته فنی رویداد نابینایان و تحول دیجیتال، رعایت استانداردهای مندرج در سند WCAG را موجب امکان‌پذیر شدن استفاده نابینایان از نرم‌افزارها و سایر قالب‌های دیجیتال به کمک صفحه‌خوان‌ها دانست. وی ابراز امیدواری کرد که با پیگیری اجرای بندهای بیانیه پایانی نخستین رویداد نابینایان و تحول دیجیتال ازطریق شورای عالی فضای مجازی کشور و خصوصاً، شورای فضای مجازی استان فارس بتوان به این مهم دست یافت.
آقای حاتمی هم‌صدایی و هم‌افزایی سمن‌های (سازمان‌های مردم‌نهاد) ویژه خدمات نابینایان را در جهت مطالبه واحد این هدف، مؤثر برشمرد و از همه نابینایان و کم‌بینایان خواست، در مواجهه با نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌های مختلف، حداقل بازخورد ممکن را به صاحبان آن ارائه دهند و دسترسی‌پذیر شدن آن را پیگیری کنند.
علی‌اکبر حاتمی در پایان سخنانش، وجود شرکت‌های ویژه دسترسی‌پذیرسازی محیط نرم‌افزاری و سخت‌افزاری برای نابینایان و خدمات دولتی در حمایت از آن در یکی از کشورهای توسعه‌یافته را به عنوان نمونه‌ای برای پیدا کردن مسیر دستیابی به دسترسی‌پذیر شدن فضای دیجیتال در کشور ذکر کرد.
یادآور می‌شود نخستین رویداد نابینایان و تحول دیجیتال در بهمن‌ماه سال گذشته، با هدف بهبود وضعیت آموزش، اشتغال و تسهیل زندگی نابینایان در حوزه فناوری اطلاعات، توسط مؤسسه نابینایان توانگران کارآفرین شیراز و با همکاری استانداری فارس، در شیراز برگزار شد.
*******
نویسنده: علاءالدین طاهری سیمکانی

نظر (۰)

پیام بگذارید